dimarts, 13 de juliol del 2010

El Patronat encara avui la crisi del nou rector de la UVic

Font: Osona.com (El Patronat encara avui la crisi del nou rector de la UVic)

Al damunt de la taula, només dues opcions: ratificació de Jordi Montaña, en contra de la comunitat universitària, o convocatòria de noves eleccions. Osona.com us n’informarà tan bon punt s’acabi la reunió d’aquesta tarda.

Avui dimarts 13 de juliol, a partir de les 16:30h a la Sala Segimon Serrallonga, tindrà lloc la reunió del Patronat de la Fundació Universitària Balmes (FUB) on, entre altres temes, s’aprovarà el nomenament Jordi Montaña com a nou rector de la Universitat de Vic (UVic) o s’optarà per obrir una nova convocatòria. La decisió no és fàcil i caldran uns bons arguments per sostenir-la. Osona.com farà un seguiment exhaustiu de la trobada i us n’oferirà els resultats tan bon punt es facin públics.

La reunió d’avui del Patronat és el darrer capítol d’un procés electoral carregat de polèmica i que ha provocat una crisi institucional sense precedents. El passat dijous, per primera vegada en la història de la UVic, el Claustre va negar per una majoria aclaparadora el seu suport al candidat que havia proposat la FUB, Jordi Montaña. El vot negatiu es podria interpretar com un vot de càstig a les maneres de fer de l’alcalde de Vic i president del Patronat, Josep M. Vila d’Abadal, més que no pas al programa que va presentar Montaña. Tot i això, tan bon punt es va acabar la votació del Claustre, els representants de la comunitat universitària van elaborar un document de consens on es demanava que es convoqués una nova convocatòria.

I això és el que haurà de decidir avui el Patronat. Ara, ja no queda més temps... o caixa o faixa. Només dues opcions. Per un costat, ratificar Montaña, que sempre ha estat la primera opció de Vila d’Abadal i que, en un principi, també havia tingut el vist-i-plau de la Generalitat. Aquesta opció significaria obviar les demandes internes de la UVic i, a més, posaria en evidència Vila d’Abadal, que va assegurar que si el Claustre no donava el seu suport a Montaña, ell també li retiraria. La segona possibilitat, una nova convocatòria, tampoc està exempta de dificultats. Un nou procés electoral, sense uns candidats amb uns suports clars, allargaria la presa de possessió del nou rector fins a principis del curs que ve i posposaria algunes decisions importants que s’han de prendre amb urgència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada