dimecres, 14 de juliol del 2010

El Patronat de la Fundació Universitària Balmes nomena Jordi Montaña nou rector de la UVic

Font: UVic (El Patronat de la Fundació Universitària Balmes nomena Jordi Montaña nou rector de la UVic)

El Patronat de la Fundació Universitària Balmes (FUB) ha decidit nomenar Jordi Montaña nou rector de la Universitat de Vic, per tretze vots a favor, tres abstencions i un vot en contra. El nou rector presentarà el seu equip en els propers dies. En la mateixa reunió s’ha nomenat Ricard Torrents president del Consell Consultiu.

El president del Patronat ha manifestat que en la reunió s’ha valorat l’opinió negativa del Claustre, que s’ha interpretat com un “no” al procediment que s’ha seguit i al model de relacions que hi ha entre la Universitat i el Patronat, cosa que es compromet d’ aclarir en el futur immediat. També ha manifestat que aquest ha estat “un nomenament de consens” i que el Patronat ha tornat a demanar a Jordi Montaña que faci equip amb persones de la UVic.

Jordi Montaña ha manifestat en les seves primeres paraules com a rector, que “vull ser un pal de paller d’un equip format per la gent de dins, en el qual aportaré la meva experiència. Agafo el càrrec amb molta il·lusió”.

Catedràtic de la Universitat Ramon Llull, Jordi Montaña és doctor en Enginyeria Industrial per la UPC, màster en Direcció i Administració d’Empreses per ESADE i Enginyer Industrial per l’ETSIIB-UPC. Professor d’ESADE des de 1976, actualment dirigeix la Càtedra ESADE de Gestió del Disseny, que té per objectiu la recerca en els aspectes relacionats amb el disseny i l’empresa, i el seu impacte en l’economia i la societat.

Ha estat sempre vinculat al món del disseny industrial aplicat a l’empresa, ja sigui en el desenvolupament de nous productes i la gestió de la innovació, o en la creació de marques. En aquest camp, va ser fundador i conseller delegat de Quod, Diseño y Marketing, SA; fundador i director general de la Societat Estatal per al Desenvolupament del Disseny i la Innovació; president d’Integral Design and Development; així com president de l’ADI-FAD, i patró i membre del comitè executiu de la Fundació Barcelona Centre de Disseny.

Consell Consultiu

En la mateixa reunió s’ha acordar el nomenament de Ricard Torrent, president del Consell Consultiu de la FUB, format per un mínim de set i un màxim de vint-i-una persones designades pel Patronat, entre persones de reconegut prestigi en l’àmbit acadèmic universitari, de la societat civil i del món empresarial. Les seves funcions són promoure la participació de la societat en l’activitat de la Universitat, fomentar les relacions entre la universitat i el seu entorn cultural, professional, econòmic, social i territorial, i garantir la representació de la comunitat universitària en els òrgans institucionals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada