dijous, 1 de juliol del 2010

El Patronat de la UVic es decanta per Jordi Montaña com a nou rector

Font: el 9nou.cat (El Patronat de la UVic es decanta per Jordi Montaña com a nou rector)

El Patronat de la Fundació Universitària Balmes, l'òrgan de govern de la UVic, ha acabat fa uns minuts la reunió per escollir el nou rector. S'ha decantat per la candidatura de Jordi Montaña.
Montaña havia estat proposat pel mateix alcalde de Vic i president del Patronat de la FUB, Josep M. Vila d'Abadal. A l'inici de la reunió, l'actual rectora, Assumpta Fargas, ha entregat un comunicat a tots els membres del Patronat renunciant a la seva candidatura i donant suport a la candidatura interna. Aquesta estava formada per Francesc Codina, Marta Otero i Pere Quer, que compartien programa.

Montaña ha estat escollit per majoria (no s'ha especificat per quants vots), però no per unanimitat.

NOTA DE PREMSA DE LA UNIVERSITAT DE VIC

El Patronat de la Fundació Universitària Balmes (FUB), en la seva reunió extraordinària d’avui, ha escollit per majoria Jordi Montaña com a candidat a nou rector de la Universitat de Vic. Jordi Montaña presentarà el seu programa per als propers quatre anys davant del Claustre el dijous 8 de juliol a les 10 del matí, per tal que els membres s’hi pronunciïn.

L’alcalde i president de la Fundació Universitària Balmes, Josep M. Vila d’Abadal, ha manifestat que el nou candidat té l’encàrrec que faci seu un document sobre el marc estratègic de la UVic que s’ha presentat des del Comissionat per a Universitat i Recerca i que recull els objectius de futur de la UVic a partir de la feina feta fins ara. També ha demanat al candidat consens a l’hora de crear equip i que incorpori el màxim de persones de les candidatures que s’han presentat internament des de la Universitat.

El Patronat tornarà a reunir-se el dimarts 13 de juliol per nomenar, si escau, el rector o rectora o bé per obrir una nova convocatòria.

Jordi Montaña i Matosas

Professor ordinari del Departament de Direcció de Màrqueting i Catedràtic de la Universitat Ramon Llull. És doctor en Enginyeria Industrial per la UPC, màster en Direcció i Administració d’Empreses per ESADE i Enginyer Industrial per l’ETSIIB-UPC.

Ha estat sempre vinculat al món del disseny industrial aplicat a l'empresa, ja sigui en el desenvolupament de nous productes i la gestió de la innovació, o en la creació de marques. En aquest camp, va ser fundador i conseller delegat de Quod, Diseño y Marketing, SA; fundador i director general de la Societat Estatal per al Desenvolupament del Disseny i la Innovació; president d'Integral Design and Development; president de l'ADI-FAD; patró i membre del comitè executiu de la Fundació Barcelona Centre de Disseny, i tresorer i membre del consell directiu de Design for the World.

Ha estat consultor d'empreses com Sony, Novartis, HP, Manpower i Simon, entre altres, com també de nombroses petites i mitjanes empreses, en temes de màrqueting estratègic, construcció de marca, innovació i gestió del disseny. Ha assessorat organismes de l'Administració com el CIDEM, l'IMPI, el Govern d'Aragó, i els ministeris d'Indústria de Nicaragua i Veneçuela. També ha fet treballs de consultoria per l'Organització de les Nacions Unides per al Desenvolupament Industrial, per al Banc Interamericà de Desenvolupament i per a la Comissió Europea. Forma part del grup d'experts europeus que assessora l'OAMI, organisme encarregat del registre de les marques i els dissenys comunitaris.

Ha publicat molts llibres i articles. Entre les seves publicacions cal destacar: Marketing de nuevos productos: del diseño al lanzamiento, Marketing in Europe, Diseño, rentabilidad social y rentabilidad económica i Guia de gestió del disseny.

És el director de la Càtedra ESADE de Gestió del Disseny, que té per objectiu la recerca en els aspectes relacionats amb el disseny i l'empresa, i el seu impacte en l'economia i la societat.

És professor d'ESADE des de 1976.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada