divendres, 16 de juliol del 2010

Creu i cara # 1 - Consens


CREU

Font: el 9nou. Vila d'Abadal no convenç la comunitat universitària però es compromet a no imposar un nou rector si el claustre de professors no l'accepta. http://www.el9nou.cat/noticies_o_0/13250/vila_d_abadal_convenc_comunitat_universitaria_pero_compromet_imposar

“Vila d'Abadal ha explicat la seva versió de la crisi a la comunitat universitària. Al seu costat, a la presidència de l'assemblea, la gerent de la UVic, Pilar Soldevila.

L'alcalde de Vic i president del Patronat de la Fundació Universitària Balmes, Josep Maria Vila d'Abadal, no ha convençut a la comunitat universitària de la UVic durant la reunió que han tingut aquest matí per parlar de la seva decisió d'impulsar una nova candidatura al rectorat de la universitat encapçalada per Jordi Montaña d'ESADE.

El que sí que hi ha hagut és un apropament de posicions ja que l'alcalde s'ha compromés a no imposar un candidat si el claustre de professors no l'accepta.”

Font: OsonaComarca. L’alcalde buscarà el consens amb la UVic. http://www.osonacomarca.com/index.php/weblog/seguir_leyendo/lalcalde_buscara_el_consens_amb_la_uvic/

“Vila d’Abadal va assegurar que no hi ha cap decisió presa i que el Patronat es mirarà amb els mateixos ulls totes les candidatures que es presentin. A més, va assegurar que s’intentarà buscar una candidatura de consens amb tota la comunitat i abans de prendre una decisió s’escoltarà la veu del Claustre.”

CARA

Font: UVic. El Patronat de la Fundació Universitària Balmes nomena Jordi Montaña nou rector de la UVic. http://news.uvic.cat/2010/07/13/el-patronat-de-la-fundacio-universitaria-balmes-nomena-jordi-montana-nou-rector-de-la-uvic/

“El Patronat de la Fundació Universitària Balmes (FUB) ha decidit nomenar Jordi Montaña nou rector de la Universitat de Vic, per tretze vots a favor, tres abstencions i un vot en contra. El nou rector presentarà el seu equip en els propers dies. En la mateixa reunió s’ha nomenat Ricard Torrents president del Consell Consultiu.

El president del Patronat ha manifestat que en la reunió s’ha valorat l’opinió negativa del Claustre, que s’ha interpretat com un “no” al procediment que s’ha seguit i al model de relacions que hi ha entre la Universitat i el Patronat, cosa que es compromet d’ aclarir en el futur immediat. També ha manifestat que aquest ha estat “un nomenament de consens” i que el Patronat ha tornat a demanar a Jordi Montaña que faci equip amb persones de la UVic.”

Font: el 9nou. Jordi Montaña, nou rector de la UVic. http://www.el9nou.cat/noticies_o_0/13656/jordi_montana_nou_rector_uvic

“El patronat de la Fundació Universitària Balmes (FUB), l'organisme de govern de la Universitat de Vic, ha aprovat aquesta tarda la candidatura de Jordi Montaña com a nou rector.

Montaña ha rebut el vot a favor de 13 patrons, a més de 3 abstencions i un vot en contra. L'alcalde i president de la FUB, Josep Maria Vila d'Abadal, li ha notificat personalment i Montaña ja s'ha incorporat a la reunió del patronat.

L'alcalde espera que, després de la decisió, la UVic superi l'etapa de crisi iniciada amb el procés d'elecció del rector. Vila d'Abadal també ha fet autocrítica i ha apuntat que el rebuig del claustre no era motivat pel candidat, sinó per la forma en què s'ha dut a terme el procés.”

Font: UVic. El 84% del Claustre de la Universitat de Vic es pronuncia en contra del programa de Jordi Montaña. http://news.uvic.cat/2010/07/08/el-84-del-claustre-de-la-universitat-de-vic-es-pronuncia-en-contra-del-programa-de-jordi-montana/. Enllaç amb error 404 (què ha passat?)

“El Claustre de la Universitat de Vic, en la seva reunió extraordinària d’avui, s’ha pronunciat en contra del programa del candidat a rector Jordi Montaña, proposat pel Patronat de la Fundació Universitària Balmes. Sobre un total de 287 vots emesos –i un cop fetes les ponderacions en el vot del personal d’administració i serveis-, 215 han estat negatius (84%), 25 a favor (10%), 15 en blanc (6%) i 1 nul.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada