dimarts, 15 de juny del 2010

Vila d’Abadal-Fargas, un desencontre en imatges

Font: Osona.com


Diuen que una imatge val més que mil paraules. En aquest cas no és una excepció. El deteriorament de les relacions entre la rectora de la Universitat de Vic (UVic), Assumpta Fargas, i l’alcalde de Vic i president de la Fundació Universitària Balmes (FUB), Josep Maria Vila d’Abadal, ha arribat a un carreró sense sortida.

Els dos caps visibles de la crisi institucional que viu la UVic van coincidir ahir dilluns a la sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic, en un acte per celebrar els 25 anys del Centre Residencial Osona. La tibantor entre els dos personatges va ser més que palesa, com mostren les imatges del nostre fotògraf. Fins ara, els dos s’havien defugit en trobades amb membres de la comunitat universitària, que havien convocat de manera unilateral.

El detonant de la crisi, el procés electoral per elegir nou rector a la UVic, no s’atura i els fets se succeeixen amb rapidesa. Ahir a la tarda, Vila d’Abadal es va trobar amb la majoria de membres de la Junta del Rectorat, entres els que no hi havia estat convidada l’actual rectora. La reunió, de caràcter privat, va servir perquè Vila d’Abadal expliqués les línies estratègiques que la FUB té previstes per al futur de la UVic i el perquè s’ha optat per Jordi Montaña per liderar aquesta etapa. Montaña substituiria en el càrrec Assumpta Fargas.

Vila d’Abadal té una altra trobada important avui mateix, dimarts, a les deu del matí. En aquesta ocasió, la reunió (a porta tancada) serà amb tota la comunitat universitària, tan personal docent i personal administratiu, per tractar del mateix tema.

De manera paral·lela, els estudiantsde la UVic han obert un bloc a Internet on s'anirà actualitzant tota la controvèrsia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada