dilluns, 28 de juny del 2010

Revifa la candidatura de Jordi Montaña al rectorat de la UVic

Font: Osona.com

Revifa la candidatura de Jordi Montaña al rectorat de la UVic

ACTUALITZAT, A LES 15:OO H La retallada pressupostària que haurà de patir la universitat hauria fet retirar-se de la cursa a Francesc Codina, el candidat de consens. El mateix Codina, Pere Quer i Marta Otero ho neguen (nota de premsa de la terna de candidats de la UVic).

Actualitzat, 15:00 hores

Comunicat


Respecte a les informacions aparegudes avui al digital osona.com, els sotasignats manifesten:

1. No s'ha retirat cap dels tres candidats a rector que comparteixen el programa sorgit de la comunitat universitària de la UVic.

2. No s'ha produït cap entrevista dels tres candidats de la UVic amb el Dr. Jordi Montaña ni està previst que es produeixi.

3. Des de la Generalitat de Catalunya no s'ha plantejat a cap dels tres candidats de la UVic cap previsió de retallades pressupostàries.

Dr. Francesc Codina
Dra. Marta Otero
Dr. Pere Quer

---------------
Publicat, 11:48 hores

El procés electoral al rectorat de la Universitat de Vic (UVic) no s’atura i els esdeveniments se succeeixen a ritme de vertigen. Quan tot semblava dat i beneit, amb Francesc Codina com a candidat de consens, la situació ha donat un nou tomb de 180 graus durant les darreres hores. Quan ja semblava que la seva opció estava descartada, ha tornat a revifar el nom del professor Jordi Montaña i Matosas, doctor Enginyer Industrial i catedràtic de la Universitat Ramon Llull, que sempre ha estat el candidat preferit de l’alcalde de Vic i president de la Fundació Universitària Balmes (FUB), Josep Maria Vila d’Abadal.

Montaña torna a aparèixer amb força a les enquestes, ja que sembla que Francesc Codina podria haver declinat la possibilitat d’encapçalar el nou període de la UVic. La raó, les exigències de la Generalitat d’una gran retallada pressupostària, per tal de fer viable econòmicament la universitat. El nou rector haurà de fer anar les tisores i, a més de congelar o reduir alguns sous, també haurà de plantejar-se acomiadar personal, entre professors i administratius. La reducció de personal es vincularia a la supressió d'algunes carreres que no entren al Pla de Bolonyà. L’envergadura de l’operació podria haver fet desistir Codina, molt vinculat a tota la comunitat universitària.

Un portaveu autoritzat de la Universitat ha negat a Osona.com que hi hagi hagut una pressió per part de la Generalitat per reduir les despeses, però que sí que s'ha reclamat un nou pla estratègic global. "En tot cas, ja hi ha un pla que es porta a terme des de l'any passat i s'estan aplicant unes mesures que permetran salvar el dèficit a final de curs", ha explicat. "Tampoc hi ha previst cap acomiadament massiu de gent, sino només alguns dels professors les carreres dels quals desapareixeran. Però tot d'una manera ordenada i progressiva", ha afegit.

Les possibilitats de Montaña també han crescut després d’una trobada que ell mateix ha tingut amb els tres candidats proposats per la comunitat universitària (Francesc Codina, Pere Quer i Marta Otero). Als representants de la UVic els hauria convençut força el discurs de Montaña i estarien disposats no boicotejar la seva elecció i retirar-se del procés electoral.

Montaña, de campanya per Vic

La nova conjuntura es fa més que evident en un altre moviment del candidat preferit de Vila d’Abadal. Montaña ha anunciat que demà dimarts serà a Vic per fer campanya i per concedir algunes entrevistes a diversos mitjans, entre els quals també hi ha Osona.com (l’entrevista està concertada a les 10 del matí).

En tot cas, la decisió final de tot l’entrellat la prendrà el Patronat de la FUB, que es reunirà el proper dimecres, dia 30 de juny. De moment, Vila d’Abadal guarda silenci i prefereix posar totes les cartes al damunt de la taula a la trobada. Recordem que el president de la FUB va assegurar als membres de la comunitat universitària, en una reunió celebrada a la mateixa UVic, que respectaria els candidats que presentessin i que no acceptaria un rector que no tingués el suport d’aquesta comunitat.

Amb aquesta concessió, semblava que Vila d’Abadal descartava la seva primera opció de Montaña. De totes maneres, això canvia si els tres candidats escollits per la comunitat fan efectiva la seva renúncia.

La propera entrega, demà, amb l’entrevista a Jordi Montaña. L’entrega final, el dimecres amb la decisió del Patronat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada