dijous, 17 de juny del 2010

ERC entra de puntetes en el debat sobre el nou rector a la Universitat de Vic

Font: Osona.com

ERC entra de puntetes en el debat sobre el nou rector a la Universitat de Vic



ERC de Vic ha emès un comunicat on es posiciona sobre la polèmica que s’ha generat a la Universitat de Vic (UVic) al voltant del procés electoral per escollir nou rector. En un to molt institucional, Esquerra defensa el model actual, amb la presència de l’administració i amb unes línies mestres com són la qualitat o el compromís amb el territori.

En un to més crític, ERC lamenta les formes del procés electoral, on s’ha avançat el nom d’un candidat que no té el consens de la comunitat universitària.

----------------
NOTA DE PREMSA
ERC DE VIC


La situació de crispació generada arrel de l’inici del procés de designació del nou rector/a de la Universitat de Vic, especialment deguda a la voluntat de l’alcalde de la ciutat, l’Exc. Sr. Josep M. Vila d’Abadal, que ha manifestat la seva pèrdua de confiança en l’actual rectora, la Sra. Assumpta Fargas, i en la reacció per part de la comunitat acadèmica, requereix un posicionament clar del nostre partit, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC).

1.- ERC considera la Universitat de Vic un element vital per a la nostra ciutat i la comarca d’Osona. La seva influència en l’activitat econòmica i social en general la converteixen en un element irrenunciable, especialment en el moment actual, en el que les societats avançades es fonamenten, cada vegada més, en l’economia del coneixement. Per tant, aquelles ciutats i comarques que disposen d’un centre universitari tenen un avantatge competitiu que no es poden permetre posar en perill.

2.- El model de la Universitat de Vic, fonamentat en el control públic i la gestió privada, i, per tant, amb una presència majoritària de les institucions públiques en la Junta del Patronat de la Fundació Universitària Balmes, que és qui governa la Universitat, és un model que ha demostrat la seva viabilitat i que hem de mantenir.

3.- La concreció del model de gestió, esmentat en el punt anterior, en la qualitat acadèmica, la qualitat humana, el compromís de la Universitat amb la ciutat, la comarca i el país, són igualment irrenunciables.

4.- ERC defensa l’especificació que s’està fent del model de gestió, basada en el Contracte programa que la UVic manté amb la Generalitat, en la participació en el sistema general de preinscripció universitària i en el manteniment de l’objecte de la Fundació Universitària Balmes que es concreta en l’article 3r dels seus Estatus, aprovats el 21 de gener de l’any 2010.

5.- ERC, referent a l’elecció del rector/a, no manifesta recolzament per cap persona, però sí que deixa constància de l’exigència de respecte als mecanismes establerts en els Estatuts anteriorment esmentats, així com també exigeix al rector/a que surti d’aquest procés d’elecció la defensa i el desenvolupament del model actual. ERC valora com a negatiu, en la línia de defensa del model actual, la precipitació amb que la que s’ha avançat el nom d’un determinat candidat sense que aquest judici suposi cap mena de valoració. Considerem que no és bo que cap futur rector/a de la UVic, com cap altre persona que es proposi liderar qualsevol projecte, entri amb un nivell d’oposició i rebuig com el que s’està generant. Aquesta situació, sense cap mena de dubte, no beneficia el projecte.

Esquerra Republicana de Catalunya a la ciutat de Vic i Comarca d’Osona fa una crida a la serenitat i a la reconducció d’un procés que, tal com està ara encarrilat, considerem que pot perjudicar a la Universiat de Vic, a la cuitat de Vic, a Osona i a Catalunya.

16 de juny de 2010
Josep M. Font i Purtí
President de la Secció Local d’Esquerra-Vic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada