diumenge, 27 de juny del 2010

Francesc Codina, candidat de consens al rectorat de la UVic

Font: Osona.com

Francesc Codina, candidat de consens al rectorat de la UVic

Francesc Codina té tots els números per ser nomenat nou rector de la Universitat de Vic (UVic), en substitució d’ Assumpta Fargas. L’actual degà de la Facultat d’Educació de la UVic s’ha erigit com el candidat de consens de totes les parts implicades en l’elecció. En primer lloc, Codina és un dels tres candidats proposats per la comunitat universitària. A més, la seva elecció s’ha acabat de lligar en un dinar el passat dimecres entre l’alcalde de Vic i president de la Fundació Balmes (FUB), Josep Maria Vila d’Abadal, i el conseller de d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, segons han explicat a Osona.com fonts properes a l’Ajuntament i a la pròpia Generalitat.

El filòleg Francesc Codina i Valls(Granollers, 1954) és membre de la Societat Verdaguer i autor de diversos estudis sobre Verdaguer. Forma part del consell de redacció de Reduccions i ha estat assessor de la Generalitat.

La decisió es farà pública el proper dia 30 de juny, a la reunió del Patronat de la FUB. Els 17 membres de l’ens amb veu i vot hauran de decidir un dels cinc candidats que s’han presentat: Francesc Codina, Marta Otero, vicerectora de Recerca i Transferència de Coneixement; i Pere Quer, de la Facultat de Ciències Humanes, Traducció i Documentació (els tres presentats per la comunitat universitària); Jordi Montaña (la primera opció de Vila d’Abadal, fins fa uns dies), i Assumpta Fargas, l’actual rectora, que no s’ha retirat de la cursa i no se sap ben bé quin paper té en aquest entrellat, ja que la seva reelecció està més que descartada des de fa dies. Sens cap dubte, Codina serà l’elegit, ja que compta amb els suports dels patrons que representen l’Ajuntament i la Generalitat, i també els de la comunitat universitària (tot i que aquests no tenen dret a vot).

Un cop fet públic el nom de Codina, el candidat presentarà el seu programa i el seu equip davant del claustre de la UVic. Els representants de la universitat donaran el seu vist-i-plau (tot i que no és vinculant) i llavors la decisió final passarà un altre cop a mans del Patronat, que elegirà formalment Codina com a nou rector de la UVic.

Un intent d’ajornament

Durant aquests dies i veient que l’elecció del nou rector de la UVic estava entrant en una dinàmica perillosa i amb una sortida consensuada complicada, des de la FUB s’hauria intentat ajornar la decisió. Així, en principi, la FUB i Generalitat van voler pactar obrir un període de reflexió de mig any per tal de redactar un nou pla estratègic per a la universitat, inspirat en una universitat estrangera. Aquest marge de temps hauria estat l’excusa perfecta per ajornar les eleccions i calmar les aigües.

Però aquesta via també tenia les seves complicacions, ja que hagués tingut efectes col•laterals no desitjables, entre ells sobretot el del finançament del centre. Per a la UVic és urgent tancar un model econòmic permanent i viable, la qual cosa també s’hagués hagut de posposar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada