dilluns, 25 d’octubre del 2010

La UVic signa un conveni per fer classes de periodisme a la redacció de “VilaWeb”

Font: UVic (La UVic signa un conveni per fer classes de periodisme a la redacció de “VilaWeb”)

El rector de la Universitat de Vic, Dr. Jordi Montaña, i el director del diari digital VilaWeb, Vicent Partal, han signat avui un conveni de col·laboració que significa un pas endavant en la innovació docent dels estudis de Periodisme. L’acord permet innovar en la docència acostant la Universitat a l’empresa.

Fruit d’aquest acord, que ja s’ha començat a aplicar en forma de prova pilot, la redacció de VilaWeb acull al llarg d’aquest primer quadrimestre acadèmic algunes classes de la Llicenciatura de Periodisme.

Seguint l’experiència d’algunes universitats nord-americanes de traslladar l’aula a l’empresa, el conveni permet que els estudiants aprenguin des de dins de la redacció d’un mitjà de comunicació a partir de les indicacions de periodistes professionals. Fins ara, els estudiants només tenien l’oportunitat de tenir un ensenyament pràctic fora la Universitat a través de les pràctiques, però no fent classes grupals en les quals cada alumne disposa de la seva taula de treball.

El projecte, iniciat aquest any amb el nom d’Aula de Periodisme Digital, es fa en coordinació amb el professor de la UVic Jordi Serrat. Els estudiants de 4rt de Periodisme es divideixen en grups d’uns 15 alumnes i cada setmana un dels grups es trasllada a VilaWeb on rep una classe de 4 hores de durada. Una sessió normal de l’Aula de Periodisme Digital consta de tres parts: una de teòrica, una dedicada a l’elaboració pràctica d’un reportatge, i finalment una part per conèixer les rutines i els models de treball de la redacció.

Dins dels continguts que s’imparteixen en el curs, els estudiants aprenen els canvis que provoca internet en el treball dels periodistes, el funcionament de la xarxa i la cerca d’informació, a més de conèixer el sistema de publicació del diari VilaWeb i la dinàmica de Vilaweb televisió, entre d’altres temes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada