dilluns, 25 d’octubre del 2010

El Patronat de la UVic es planteja aliances d'Eumo i altres editorials

Font: el 9nou (El Patronat de la UVic es planteja aliances d'Eumo i altres editorials)

Es buscaran noves estratègies de negoci després de la crisi pel tancament de la distribuïdora Arc de Berà.
El futur d’Eumo Editorial pot passar per buscar aliances amb altres empreses del sector. Aquesta és una de les opcions que “no es descarten” en un futur immediat per a l’editorial de la Universitat de Vic, a més de “buscar noves estratègies de negoci”.

La situació actual d’Eumo, afectada pel tancament de la distribuïdora Arc de Berà, va ser analitzada dijous en la reunió de la comissió executiva del Patronat de la FUB (Fundació Universitària Balmes).

La preocupació actual del Patronat és “garantir la viabilitat de l’editorial”, segons la nota que es va fer pública després de la reunió. L’Arc de Berà va deixar deutes pendents amb una quinzena d’editorials petites i mitjanes. En el cas d’Eumo, representaria prop d’un 40 per cent de la seva facturació anual.

Tot i això, el futur d’Eumo sembla totalment fora de perill des de dijous passat, quan el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació va anunciar la concessió d’un crèdit a l’Arc de Berà per fer front als seus deutes. El crèdit de la Generalitat, per valor d’1 milió i mig d’euros, a interès zero i cinc anys de carència, ha de tenir per objectiu “garantir la continuïtat empresarial de les editorials afectades”.

Dimarts hi ha una nova reunió entre l’Arc de Berà i els editors, i si aquesta setmana es tanca un acord, el cobrament dels deutes es podria fer efectiu abans de Nadal.

Les funcions que feia l’Arc de Berà quedaran repartides entre dues empreses, amb les quals es començarà a treballar a partir de l’1 de novembre: Àgora Solucions Logístiques s’encarregarà de la distribució, i Un per Un, de presentar les novetats d’Eumo a les llibreries i els altres punts de venda.

Però més enllà de la urgència econòmica, el Patronat de la FUB podria estar plantejant una reestructuració d’Eumo Editorial, que passaria per una disminució de les aportacions de la UVic al seu funcionament i una concentració de publicacions en el llibre escolar, en detriment del llibre universitari. Montserrat Ayats, directora d’Eumo Editorial, ha declinat fer declaracions sobre aquesta qüestió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada