diumenge, 20 de juny del 2010

L’alcalde buscarà el consens amb la UVic

Font: OsonaComarca


Pere Quer, de la UVic, també es posiciona per a rector.

Vila d’Abadal vol un rector de consens amb tota la UVic
Mentre el president de la FUB obre la porta a tots els candidats, la comunitat universitària treballa en una nova candidatura que segurament encapçalarà Pere Quer

VIC | Redacció.- El mateix dia en què es convocava el càrrec de rector de la Universitat de Vic, aquest dimarts el president de la Fundació Universitària Balmes (FUB) i alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, es va reunir amb la comunitat universitària per argumentar la pèrdua de confiança amb la rectora sortint, Assumpta Fargas, i calmar els ànims respecte a diferents notícies relacionades amb la UVic i suposats canvis de model. Osona Comarca va fer públic, dijous passat, que la FUB apostava pel catedràtic d’Esade Jordi Montaña, com nou rector. Dimarts, Vila d’Abadal va assegurar que no hi ha cap decisió presa i que el Patronat es mirarà amb els mateixos ulls totes les candidatures que es presentin. A més, va assegurar que s’intentarà buscar una candidatura de consens amb tota la comunitat i abans de prendre una decisió s’escoltarà la veu del Claustre.
Mentrestant la comunitat universitària ja ha descartat la candidatura d’Assumpta Fargas i està treballant a contrarellotge -el termini de presentació de candidatures s’acaba dimecres que ve-, per elaborar un programa propi i trobar un nou candidat, això sí, amb la prioritat que sigui algú del centre. Tal com explica el doctor Manuel Llanas, un dels representants de la comunitat universitària, «no és que ens neguem a acceptar algú de fora, però sí que veiem que el currículum de Montaña no és especialment excepcional i que hi ha molta gent de la casa que s’hi pot arrenglerar».
De fet, tal com confirma el mateix Llanas, tot i que encara no hi ha cap decisió presa, un dels noms que més sona per encapçalar la candidatura de la comunitat universitària és el del Doctor Pere Quer, que ja havia estat vicerector de la Universitat en el mandat anterior a Fargas i que, precisament, havia presentat candidatura per al càrrec de rector l’any en què va ser escollida l’actual rectora.
Sigui com sigui, la solució es sabrà aviat perquè el termini de presentació de candidatures s’acaba dimecres i el dia 30 de juny el Patronat ja s’ha de reunir per escollir un candidat d’entre tots els que s’hagin presentat. Després, en un termini de 15 dies, l’escollit ha de presentar el programa al Claustre i, és precisament en aquest punt, on Vila d’Abadal es va comprometre a escoltar la veu de la comunitat universitària i va assegurar que si el Claustre no li dóna la seva confiança al candidat, el Patronat no el nomenarà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada