dilluns, 28 de juny del 2010

Comentari del President del Consell d'Estudiants a l'article "Quin paper hi juguem estudiants?"

-El comentari es troba desglossat a l'article anterior dins aquest mateix blog-

Anònim ha dit... Quin paper hi juguem el estudiants?
(Resposta al post de la Mar Beneyto al blog http://www.estudiantalauvic.blogspot.com/ )

Fa dos anys que sóc president del Consell d'Estudiants i hi estic implicat des de fa tres. Els estudiants ens hem de moure, és cert, i en cap cas la nostra posició és de resignació. Som conscients que representem els estudiants de la UVic i exercim la nostre tasca amb moltes ganes.

Que és pot fer millor?, es clar que sí. Sempre es poden fer millors les coses. Amb aquesta intenció estem treballant any rere any. Aquest any hem fet més coses i millors que l'any passat i esperem que el que bé pugui ser millor. Però per aconseguir-ho, cal la implicació de tots els estudiants, començant pels delegats i les delegades.

Pel que fa al tema de les eleccions a rectorat, des de l’inici hem mirat d'estar constantment informats de tot el que es va succeint. També vetllarem perquè al claustre, que és farà d'aquí a pocs dies, hi vagin els deu estudiants que són claustrals. Fins i tot, hem mogut fitxa per saber si aquests podien cedir el vot, en cas que no hi poguessin assistir, cosa que no es pot fer, per tant restarà participació dels estudiants al claustre. Contra això, no s’hi pot fer res perquè és el que diuen les normes, quant al procediment del vot.

Pel què fa al candidat, en el procés que s’està duent a terme aquests dies, hi tenim poca capacitat de participar-hi, però ni nosaltres com a Consell d’estudiants ni la resta d’estudiants o la majoria del personal laboral. Això no treu que ens estiguem movent per donar a conèixer la nostra opinió. Hi ha una cosa que no és discutible i és que el Consell destinarà tots els seus esforços a vetllar pels drets dels estudiants de la UVic, com molt bé sap tothom qui coneix què és i quines són les funcions del Consell.

Pel que fa als estudiants, per això existeix el grup del Facebook, que és el primer dels molts passos que es faran per acostar el Consell als companys i companyes. El Consell estem en procés de consolidació. Hi ha molta feina per fer i qualsevol proposta és ben rebuda. Més si va acompanyada de gent disposada a portar-la a terme. Si hi ha gent que té ganes de formar-ne part o de col•laborar-hi o, simplement, vol informació, podeu contactar amb nosaltres mitjançant el correu consell.estudiants@uvic.cat .

I ja per acabar, com molt bé dius, ser membre del Consell d’Estudiants és una tasca voluntària, a la qual, els que hi hem passat, hi dediquem el temps que podem, tenint en compte que també ho compaginem amb els estudis. Per tant, els membres del Consell d’Estudiants agrairíem que es respectes la feina feta, la que s’està fent i la que es farà, ja que ho intentem fer tant bé com sabem i podem.

Agustí Miró, President del Consell D’estudiants de la Uvic.

3 comentaris:

  1. Tot article o comentari exposat en aquest blog s'entén com un punt per compartir perspectives.

    ResponElimina
  2. olé agustí! molt ben dit!

    ResponElimina
  3. Noi, si realment vols contribuïr al desenvolupament d'una universitat no elitista i excloent, comença per deixar de mirarte el malic.

    ResponElimina