diumenge, 20 de juny del 2010

El conseller Huguet ara avala una candidatura de consens pel rectorat de la UVic

Font: el9nou

El conseller Huguet ara avala una candidatura de consens pel rectorat de la UVic

Jordi Vilarrodà / Víctor Palomar
El conseller ho diu en unes declaracions a EL 9 NOU que es publicaran dilluns. Huguet, que ahir va reunir-se amb un grup de professors de la UVic, nega la versió que s'havia donat fins ara, que la idea de canviar de rector havia sorgit de la Generalitat.
El Departament d'Universitats, Innovació i Empresa treballa perquè hi hagi només una candidatura al rectorat de la Universitat de Vic. Així ho manifesta el conseller Josep Huguet, que assegura que la proposta de forçar el relleu d'Assumpta Fargas per un nou rector de fora del centre no parteix ni del seu departament ni del comissionat. Les paraules d'Huguet contradiuen el que han afirmat fins ara els dos principals protagonistes de la crisi, l'alcalde de Vic i Assumpta Fargas.

El Departament d'Universitats, Innovació i Empresa vol que hi hagi un sol candidat a rector a la Universitat de Vic. Per això treballa per elaborar una candidatura de consens, que segons el conseller Josep Huguet, hauria de comptar amb la unanimitat del Patronat de la Fundació Universitària Balmes i amb una majoria del claustre. Un suport que actualment no tindria Jordi Montaña, el candidat anunciat per l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal.

En declaracions a EL 9 NOU, que es publicaran aquest dilluns, Josep Huguet nega de forma rotunda que la proposta de canviar l'actual rectora, Assumpta Fargas, per Jordi Montaña parteixi del seu departament. Això contrasta amb el que va dir Vila d'Abadal a la reunió de dimarts davant la comunitat universitària, quan va afirmar que des de Vic no s'ha anat a buscar a Montaña.

I també es contraposa amb la versió de la polèmica que ha explicat Assumpta Fargas, que assegura que el Comissionat d'Universitats, Joan Majó, va confirmar-li que la idea del relleu per un nou rector aliè al centre era seva. Huguet ha parlat aquests últims dies amb Vila d'Abadal, Fargas i representants dels professors de la Universitat de Vic, amb qui es va reunir ahir.

El conseller vol que entre totes les parts sorgeixi un candidat de consens després de l'alcalde anunciés que havia perdut la confiança en l'actual rectora. El departament, segons Huguet, continua apostant pel model actual de la Universitat de Vic com ho demostra que estan treballant per un nou pla estratègic del centre vigatà que ha de garantir el futur de la institució pels propers anys.

Mentrestant, des de la Universitat s'està articulant una candidatura de tercera via. En les trobades hi estarien participant degans d'algunes facultats, com Francesc Codina o Anna Bonafont, i Pere Quer, que fa quatre anys va optar al rectorat com a alternativa a Assumpta Fargas. La rectora actual, tot i que amb matisos, ha dit que de moment manté la intenció d'optar al càrrec.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada