dilluns, 27 de setembre del 2010

El nou rector de la UVic recorrerà el territori per tal de recollir les seves demandes

Font: Osona.com (El nou rector de la UVic recorrerà el territori per tal de recollir les seves demandes)

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha destacat aquest divendres la “responsabilitat social” que, al seu parer, té la Universitat de Vic (UVic) amb el “territori” que l'envolta. Huguet ha visitat la capital d'Osona per presidir la presa de possessió del càrrec per part del nou rector, Jordi Montañà, que ha assegurat que té la “voluntat de ser els millors” perquè “això forma part del meu ideari”. També ha anunciat que, tot i ja estar-ho fent, pensa recórrer “el territori de dalt a baix” per escoltar les “demandes de la societat”. Prèviament, l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ha apostat per la capitalitat universitària de la ciutat en el marc de la Catalunya Central.

Josep Huguet ha assegurat que la UVic té una responsabilitat amb les comarques del seu entorn. Una responsabilitat que, des del seu punt de vista, ha de consistir a formar mestres, impulsar l'àmbit sociosanitari i atendre la demanda de la petita i mitjana empresa. I tot en això, en el futur, mitjançant una “gestió molt afinada” perquè els “recursos” per part de l'administració “seran no gaire més abundats” que ara.

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa ha fet aquestes declaracions després de presidir la presa de possessió del càrrec com a nou rector de la UVic per part de Jordi Montañà. Durant l'acte, Huguet ja havia insistit en la responsabilitat social de la universitat, i ha pronosticat que, en el futur, haurà d'estar pendents dels objectius que es marquin al Parlament.

Huguet ha apostat per avançar cap a un model de “més autonomia” universitària. Cosa que no vol dir, ha alertat, més independència, com 'ja sabem els catalans'. El missatge que ha volgut transmetre amb aquestes paraules és que el finançament universitari haurà de ser 'variable i proporcional' als "resultats acadèmics".

D'altra banda, el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa ha assenyalat que “s'hauria d'avançar cap a una universitat de Catalunya com a marca” i que el futur model hauria de ser semblant al de Califòrnia, on un senat nomenat pel parlament tria els rectors. Durant la propera legislatura, ha afegit, “qui estigui en el govern tindrà la responsabilitat d'indagar un pacte nacional per la reforma de l'educació superior”.

Trepitjant el terreny


També en declaracions posteriors a l'acte, el nou rector, Jordi Montañà, ha assegurat que és conscient del paper que juga la UVic a la Catalunya Central i per això pensa recórrer “el territori de dalt a baix” tot escoltant les “demandes de la societat”. De fet, ha aprofitat el seu discurs per destacar el seu pas per Puigcerdà, Ripoll, Olot, Torelló, Vic i Manresa durant la seva etapa professional.

Montañà ha tingut un record per a l'antic rectorat, els ha agraït la feina feta i ha anunciat que té la “voluntat” de continuar amb “les grans línies de prestigi” de la universitat tot fent els canvis necessaris per “reforçar o ampliar” determinats àmbits. Al final del discurs, ha tingut problemes per acabar i s'ha mostrat emocionat amb la veu trencada.

L'alcalde de Vic i president de la Fundació Universitària, Josep Maria Vila d'Abadal, ha valorat el sentiment de Montañà i ha assegurat que això el fa “millor persona”. De fet, ha afirmat que és una persona “molt més bona del que la gent es pensa”. Ja durant la seva intervenció, li ha demanat un “esforç” per assolir una “millora constant de la pròpia institució”.

Un dels punts en què Vila d'Abadal ha insistit més és en el paper de la UVic com a referent del territori. L'alcalde de la capital d'osona ha assegurat que la universitat “és referència” i “ha de cohesionar els territoris de la Catalunya Central”, tot donant-li “riquesa i prosperitat”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada