dissabte, 10 de juliol del 2010

Després del pronunciament del claustre de la UVic

Font: Osona.com (Després del pronunciament del claustre de la UVic)

Declaració pública dels membres de la comunitat universitària al Patronat de la FUB

Un cop conegut el pronunciament del claustre sobre la candidatura del Dr. Jordi Montaña a rector de la UVic, els membres de la comunitat universitària volem adreçar al Patronat de la Fundació Universitària Balmes (FUB) les consideracions i la demanda següents:

1. Constatem que el resultat de la votació posa de manifest que el claustre no ha considerat convincent la proposta del candidat presentat pel president de la FUB i designat per majoria del seu Patronat.

2. Expressem la nostra profunda preocupació i disconformitat amb el fet que es limitin les funcions del rector i dels òrgans de govern de la universitat perquè siguin exercides per la direcció de la FUB.

3. Manifestem la perplexitat davant el fet que el president de la FUB hagi confiat la direcció estratègica del projecte universitari a un grup de treball que, encapçalat per la directora de la FUB i integrat exclusivament per persones amb menys d’un any i mig de vinculació a la Universitat, ha ignorat la resta de la comunitat i, a més, ha formulat propostes en molts punts incompatibles amb la legislació universitària vigent.

4. Volem deixar clar que no qüestionem la legitimitat del Patronat ni de les seves decisions. Tanmateix, per responsabilitat, no volem ni podem renunciar a manifestar la nostra opinió.

5. Finalment, amb tot el respecte però també amb tota la claredat, demanem al Patronat de la FUB que escolti el pronunciament del Claustre; i que, tal com preveu l’article 16.4 dels estatuts vigents, obri una nova convocatòria per a la designació de rector/a.

Vic, 8 de juliol de 2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada