divendres, 15 d’octubre del 2010

Acte d’inauguració de curs de la Facultat d'Educació amb sorpreses. Necessitem benestar per a la qualitat



Ahir dijous 14 d'octubre de 2010 a dos quarts de 7 de la tarda a l'Aula Magna de la Universitat de Vic es va portar a terme l'acte d'inaguració del curs de les Facultats d'Educació i de Ciències Humanes, Traducció i Documentació. L'acte comptava amb la presència de la Dra. Lucrecia Keim com a cap d'estudis de la futura Facultat d'Educació i Ciències Humanes, Traducció i Documentació, el Dr. Josep Casanovas com a vicedgà, la Dra. Mila Naranjo com a coordinadora de la titulació de Psicologia, el Dr. Francesc Codina com a degà i el Dr. César Coll que va pronunciar la conferència "L'ecologia de l'aprenentatge i la millora de l'educació".

L'acte d'inaguració del curs va esdevenir, a la vegada, un acte "reivindicatiu" que va sorprendre a la majoria de persones assistents. L'acte es va presentar als estudiants com una oportunitat d'escoltar les paraules de César Coll, Catedràtic en Psicologia evolutiva i educativa, molt reconegut en l'àmbit de les ciències de l'educació, però des d'un inici del parlament es notaven certs nervis en l'ambient.

La inaguració va ser tutelada pel degà Francesc Codina. L'acte es va iniciar amb la presentació de la Dra. Keim, la qual va fer esment dels estudis de la Facultat de Ciències Humanes, Traducció i Documentació. Seguidament, el Dr. Josep Casanovas va fer incís sobre el que rematria en acabar l'acte, el degà Francesc Codina. Josep Casanovas va exposar la conjunció pervenir de la Facultat d'Educació amb la Facultat de Ciències Humanes, Traducció i Interpretació, com també va donar a conèixer, en un to tremolós de nerviosisme, les estadístiques que caracteritzen els estudis de la Facultat d'Educació. A continuació la Dra. Mila Naranjo va fer un breu resum de les característiques més rellevants dels nous estudis de Psicologia incorporats recentment a la UVic i seguidament va presentar a Cèsar Coll i la seva figura rellevant en el camp de l'educació a nivell català i de l'Estat espanyol.

El Dr.César Coll va portar a terme la conferència "L'ecologia de l'aprenentatge i la millora de l'educació" amb una gran expectació per part dels assistents. En acabar el discurs va obrir un espai de preguntes, la sorpresa va arribar quan el degà Francesc Codina va comentar la inviabilitat del torn de preguntes i dubtes perquè degut a l'hora s'havia de proseguir a la cloenda de l'acte. El tancament de l'acte el va portar a terme el mateix Dr. Codina que en els seu discurs va destacar el "desconeixement mutu entre ambdues parts" referint-se a la comunitat universitària que ha viscut la trajectòria de la Universitat de Vic i el Patronat de la Fundació Universitària Balmes (FUB). Tanmateix va mostrar la voluntat d'apropament entre ambdós per fomentar la coneixença de la Facultat d'Educació i superar el desconeixement, afavorint la confiança vers les persones que coneixen la vida de la UVic. Un altre punt destacat del discurs va ser la reclamació de poder decidir en els processos que afecten a la Universitat per tal de garantir un bon govern de la UVic, malgrat algunes incomprensions existents durants aquests últims mesos.

L'ambient de nervis que s'havia pogut entreveure a l'inici de l'acte, es va poder definir en acabar-lo. Alguns càrrecs destacats de la Facultat d'Educació van mostrar públicament el seu malestar vers la gestió de la institució, fent conèixer a tots els assitents, gran part estudiants, la seva preocupació.

Els i les estudiants necessitem que es solucioni aquest malestar que viu la docència, perquè així serà com podran desenvolupar la seva tasca docent amb qualitat, repercutint directament amb la comunitat d'estudiants. Necessitem que la FUB escolti les seves i les nostres necessitats i que doni una resposta ajustada a aquestes. Necessitem que la comunitat universitària torni a ser escoltada, no només en veu, sinó també en vot. Vivim i som universitat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada